Wednesday, December 2, 2009

SAYNOTOMUNAFIQEEN TIDAK TERLIBAT DENGAN PROGRAM WACANA ANJURAN GEMPUR DAN TIDAK TAHU MENAHU TENTANGNYASebelum tu anda semua klik di sini

Aku dengan ini ingin menafikan sekeras kerasnya penglibatan aku dengan satu sekretariat bloggers yang dinamakan sebagai GEMPUR.

Sehubungan itu juga, aku tidak terlibat dengan wacana yang dianjurkan oleh sekretariat tersebut.

Selain itu, aku juga tidak pernah dihubungi oleh pihak terbabit iaitu GEMPUR bagi memaklumkan perkara perkara berkaitan program tersebut sama atas atas tujuan persetujuan untuk hadir atau sebagainya.

Means...GEMPUR tidak pernah menghubungi aku dan aku tak tahu pun GEMPUR nih wujud.

Penafian ini bukan bererti aku tidak mahu memerangi UMNO/BN tetapi penyiaran namaku di dalam artikel di blog zainulfaqar tidaklah aku ketahui apa tujuannya kerana aku tidak pernah dimaklumkan tentangnya sebelum zainulfaqar menyiarkannya serta selepas aku menerbitkan penafian ini.

Wallahu a'lam.

13 comments:

 1. Salam Saudara,
  Saudara dah baca habis ke surat tu, tu surat jemputan kpd saudara utk hadir ke Seminar tersebut. bukkannya saudara sebagai secretariat.

  ReplyDelete
 2. Soalnya, i'm not interested to join and pls dont count me in.

  Soalnya, dalam ratusan bloggers yang aktif, y nama ana yang dinyatakan dalam tu? Kenapa perlu disebut nama ana? Kenapa tidak dibiarkan sahaja nama ana dalam kelompok "lain lain"?

  Lagipun, ana kan buta IT? So, no point menjemput ana. Cukup sekadar u all menjemput bloggers yang celik IT dan berkamera besar walaupun kamera tu kamera rembat.

  Cukup sekadar u all menjemput blogger yang duduk di oversea tu. Dia akan ada info yang tepat tentang jemaah ini?

  So?

  ReplyDelete
 3. tu kan surat jemputan je,kalau ko tak hadir..kiranya ko tak terimalah jemputan dan memang tak terliobatla,sekadar jemputan bagi blogger terpilih...tu.

  memang belum terlibat lagi..takyah nafi la,nothing tu

  ReplyDelete
 4. Soalnya, y disebut nama aku di situ sedangkan ramai lg yg "hebat" dan "senior"?

  ReplyDelete
 5. salam ps

  kau ni ps..itu kira penghormatan la..sebab blog kau ramai orang tengok sebab tu dia jemput..samada kau hadir ke tak nak hadir terpulanglah..ini nampak macam takut orang kenal je..setahu aku yang dijemput tu kira yang berpengaruh tu..cuma aku risau jugak jangan2 seminar ni utk 'mengumpan' sesuatu...

  ReplyDelete
 6. Kepada Pemburu Syahid,
  Kenapa emosinal sangat... dia buat tu secara random jer. Tu dah dikira merit bila ada blogger lain tolong promote blog hang.

  ReplyDelete
 7. John.....yang nampak ketara adalah "ada umpan". Aku dah boleh agak dah.

  ANON 4:21......bukan nak sombong, aku tak perlukan sesaper pun utk promote blog aku nih sebab tujuan aku menulis bukan untuk mendapat hit juta juta. Aku menulis sekadar untuk meluahkan apa yang ada dalam minda aku. Itu jer.

  Ko agak agak, why aku emosional?

  Pertama, aku tak mungkin dipatuk oleh ular yang sama sebanyak dua kali.

  Kedua, sebab tangan kanan hulur salam tapi tangan kiri pegang bom.

  ReplyDelete
 8. la..zainulfaqar tu kn anti UG...sama geng pun x berani nk jupe ka...ish3

  ReplyDelete
 9. Betul dia anti UG dan semua semua nama yang tersenarai sebagai "jemputan" tu anti UG (insyaAllah).

  But, itu bukan bererti kami sependapat dalam hal Kelantan.

  Bukan soal takut atau tidak, soalnya adalah itu bukan anjuran PAS.

  ReplyDelete
 10. Salam Ustaz,

  Kesian Ustaz teruk kena hentam. Semoga Allah Ta'ala memberikan kekuatan kepada Ustaz. Semoga Ustaz istiqamah dengan jihad yang Ustaz pilih.

  Saya dan kawan kawan di maahad ni selalu juga buka blog Ustaz. Rupanya Ustaz masih seperti dulu juga. Menggigit sesuatu dengan geraham jika Ustaz yakini sebagai betul.

  Terkilan juga apabila ada yang tuduh Ustaz sebagai Ustaz Pil Kuda. Lebih terkilan lagi apabila orang tuduh Ustaz ambil laptop PMBK.

  Kami kenal Ustaz dan kami tahu Ustaz.

  Saya sekarang dah jadi hafiz macam Ustaz. Zul Sayur dan Rizqi pun dah jadi hafiz. Alhamdulillah. Terima kasih di atas bimbingan Ustaz kepada kami.

  Ustaz, jika tak ada halangan, saya akan berangkat ke South Africa untuk masuk Maahad di sana. Ustaz doa doakanlah.

  Maaf sangat sebab tak sempat nak jumpa Ustaz masa Ustaz anjurkan Munajat Huffaz baru baru ni.

  Salam....
  Rahimi Hj Othman
  Ex-student Maahad Kubang Bujuk

  ReplyDelete
 11. Dah selidik dah dengan beberapa pihak. "WACANA" tu bertujuan untuk brainwash ana, albanjari dan manjongmari.

  Allah Maha Mengetahui.

  ReplyDelete
 12. Salam Rahimi......Semoga anta tidak menjadi da'ie yang menyempitkan Islam mengikut selera sendiri. Ustaz sentiasa mendoakan anta dan yang lain. Ameen.

  ReplyDelete
 13. Firman Allah bermaksud: “Wahai orang yang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara tidak diingini, dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)

  ReplyDelete