Friday, October 16, 2009

CABARAN PERTAMA UNTUK DEWAN ULAMA UMNOUMNO bercadang nak tubuh Dewan Ulama UMNO bertujuan menjelaskan "peri" UMNO kepada rakyat yang beragama Islam di negara ini.

Baguslah. Amat diharapkan Dewan Ulama UMNO yang bakal ditubuhkan ini akan menjadi sayap UMNO yang benar benar memberikan kefahaman islam kepada ahli UMNO khususnya.

Untuk membuktikan Dewan Ulama UMNO ini berwibawa dan bermaruah serta amanah, aku dengan ini mencabar Dewan Ulama UMNO untuk menjelaskan hukum mendedah aurat bagi lelaki dan wanita yang cukup umur dan waras.

Itu cabaran pertama.

Jika cabaran itu gagal disambut atau Dewan Ulama UMNO mendiamkan diri ke atas hukum menutup aurat itu maka eloklah mereka berkokok sahaja. Tidak perlulah untuk Dewan Ulama UMNO untuk menjelaskan atau mendedahkan apa yang UMNO panggil sebagai "penyelewengan PAS" sekiranya hukum menutup aurat itu pun gagal nak difahami.

Saper calon Ketua Dewan Ulama UMNO Pusat? Nakhaie? Jamil Khir? Abdullah Mad Zin? Atau saper? Aku cadangkan Mohd Affandy Yusof yang gatal merenyam tu.....

6 comments:

 1. Teman cadangkan Jamil Khir Dapatkah dia membasmi tutup aurat bagi wanita UMNO. Kita tunggu

  ReplyDelete
 2. Dewan Ulama UMNO hanya akan jadi retorik sahaja.

  ReplyDelete
 3. Salam...
  Jawatan untuk Mursyidul AM UMNO sesuai untuk Tan Sri Dato Sri SS Harussani Zakaria.....

  ReplyDelete
 4. lebih baik tubuh DEWAN MUNAFIQ UMNO lagi baguih...

  ReplyDelete
 5. Kalau tak tubuh Dewan Munafiq pun takper sebab UMNO memang dah lama munafiq pun.

  ReplyDelete