Friday, November 20, 2009

CERITA DI SEBALIK TANGISAN AHLI POLITIK



Oleh : keraspedal





Gambar 4 manusia di atas gua cedok dari blog muslimeen united.

Ok...tak nak la hurai panjang,cuma gua nak cakap,tangisan di atas adalah tangisan yang tiada erti.....akhirnya bawa rebah..

Tangisan bekas PM ini langsung ini beri kesan emo langsung kepada rakyat.....tidak pernah gambar ini digunakan sebagai perang saikologi untuk tarik rakyat..

Tangisan rafidah AP juga takde nilai 1 sen pun..

Tangisan 2 mat minah Mca juga gua fikir hanya bazirkan air mata..

Tapi tangisan di bawah ini jangan dibawa main main.....tangisan di bawah selalu digukankan untuk menarik simpati rakyat.....dan rakyat memang tertarik dengan tangisan ini....tangisan ini memenangkan PAS kelantan dengan gah...

Tangisan di bawah menjadi gambar wajib setiap kali pilihan raya.....tangisan di bawah merupakan tangisan "ajaib"

Itulah tangisan Tok Guru Nik Aziz...

http://3.bp.blogspot.com/_CqNqns3WgnI/SlAxT9EZvfI/AAAAAAAAAA8/8NddXZpqGig/s400/tangisan+tuanguru.jpg

Gua juga amat yakin, jika haji hadi nangis,pasti tak lakunyer...hak..hak..hak..

39 comments:

  1. tangisan pak aji hadi - tangisan nak pelok UMNO dlm gelap........

    ReplyDelete
  2. Jangan kutuk Hadi. Nanti "puaka" marah.

    ReplyDelete
  3. macaman diletak nama pemburu shahid.takdak ciri muslimin sejati.

    ReplyDelete
  4. hormatilah tuan guru hj hadi..sebagaimana anda tak suka org yg tidak menghormati tok guru nik aziz..

    aku sayang keduanya~

    ReplyDelete
  5. anda tidak beradab dgn ulama'...menghina ulama' bererti menghina pewaris Nabi kita SAW.Apa tujuan anda menaip "Gua juga amat yakin, jika haji hadi nangis,pasti tak lakunyer...hak..hak..hak.." - selain menyelit kehinaan bersamanya...

    sunguh tidak beradab!

    Aku juga sayang keduanya!

    ReplyDelete
  6. Say no Munafiqik taik kucing, kamu yang munafik rupanya, hati perut tak suci, serlah diri anda sebenar, aku cabar, patut kau marah husam rupanya.....kau nak tittle itu, dalam hati ko lah munafiqek...

    ReplyDelete
  7. Anda penyokong PAS tetapi bukan pejuang Islam sejati. Masih belum mumaiyiz.

    ReplyDelete
  8. Pemburu Syahid SebenarNovember 20, 2009 at 3:12 PM

    Haji Hadi Nangis sorang-sorang, tak mainlah tunjuk tunjuk macam mahathir dan budak MCA tu, Hj Hadi nagis bukan untuk diambil Gambarnya.

    ReplyDelete
  9. Artikel tu ana copy 100% dari keraspedal.blogspot. Tidak ditambah mahupun dikurang walaupun satu huruf.

    Terpulanglah jika teman teman sekalian nak maki hamun. Itu hak korang.

    ReplyDelete
  10. Kalau kau cerdik ada akal sayang kan Jamaah kena pikirlah yang hina pimpinan pun main co
    py paste, tanggunglah dosa shingga tulisan tak hilang, perangai sama je macam kickdefella, kata sayang Jamaah dan Tok Guru..

    Jadi blogger yang amanah
    http://www.youtube.com/watch?v=Ype3V_xI5o8

    ReplyDelete
  11. Er sayang tak sayang jemaah, kalau pemimpin tu tak berapa nak cerdik dan timbulkan masalah pd jemaah, patut ke kita sanjung/wala' tak menentu lagi........Kalau pemimpin tu sayangkan jemaah, janganlah pemimpin tu buat jemaah susah, timbulkan masalah, keluar kenyataan yg susahkan jemaah, timbulkan isu yang seolah-oleh buka pintu seluas-luasnya pd pihak musuh. Er patut pemimpin kalau dah byk timbulkan masalah (sengaja atau tidak), fikirkan lah apakah tindakan dia tu baik utk jemaah atau tidak. Kalau rasa diri tu lbh byk tak baik dr baik, rela2 lah undur demi kebaikan jemaah. Barulah org sanjung sbb rela berkorban utk kebaikan jemaah. Patutnya pemimpin yg fikir Islam lbh utama dr segalanya rela berundur/berehat dulu asalkan Islam tertegak oleh org yg lebih layak memimpin, bukan tak rela undur konon2 nak tegakkan Islam, tapi tindak tanduk- yg diambil makin menyusahkan.....Jadi pemimpin patut cerdik keluarkan kenyataan, bukan 'cerdik' bg peluang pd musuh hehehehe...........

    ReplyDelete
  12. Ulama pewaris Nabi....betul hadith

    Pada waktu itu..ulama merupakan makhluk paling jahat yang hidup di bawah nanungan langit dan drpd mereka timbulnya fitnah dan fitnah itu akan balik kepada mereka....ini juga hadith.

    So jgn main sokong sembrono jer.

    Masa Tok Guru Hj Nik Aziz kena hentam...mana korang?

    ReplyDelete
  13. Salam, bagaimana kerputusan survey? Nakpak dah tak ada kat atas tu? Tak ada buat ulasan ke?Saya saja nak tahu...

    ReplyDelete
  14. Pertama - Survey tu saya dah buang kerana isu dah selesai.

    Kedua - Survey itu bukan bertujuan untuk mengenalpasti siapa salah dan siapa benar.

    Ketiga - Tujuan saya melakukan survey adalah di atas tujuan untuk mencari teknik terbaik untuk menguruskan persepsi supaya jawapan dan ulasan dapat mengatasi persepsi.

    Keempat - Dengan ayat "saya saja nak tahu" tu pun orang dah boleh agak Cikgu menyindir saya.

    Kelima - Saya serahkan persepsi dan niat Cikgu kepada Allah swt kerana Allah swt itu Maha Adil dan Maha Mengetahui.

    ReplyDelete
  15. Seperkara lagi, ana dah jawab persoalan Cikgu berkaitan siapakah pimpinan PAS yang paling dipercayai di Kelantan yang ana rujuk secara terus.

    Tak tahulah kot kot sumber rujukan Cikgu tu lebih boleh dipercayai berbanding sumber ana.

    Wallahu a'lam.

    ReplyDelete
  16. pemburu syahid, saya bangga anda membela TGNA yg sgt saya hormati dan sayangi...tp tindakan anda menyiarkn artikel yg menghina TGHA yg sgt saya hormati dan sayangi, SANGAT MENYEDIHKAN!

    saya berdoa smg Allah mmbalas perbuatan jahat blogger yg menghina TGHA dan TGNA!

    ReplyDelete
  17. saya lawat blog anda dari blog wak banjari...tak sangka jumpa artikel ini yg sungguh memalukan!

    anda sama spt blogger2 pemecahbelah 2 tok guru yg lain!!

    ReplyDelete
  18. Tidak ada ketaatan membuta tuli kpd manusia. Begitu juga tidak ada protest tanpa sebab ke atas pimpinan PAS.

    Sokong biar berilmu. Protest biar berfakta.

    Berpijak di bumi nyata.

    ReplyDelete
  19. protest,komen,kritik dan apa2 pun boleh tapi biarlah beradab....anda marah org hina TGNA tapi anda sesedap tangan menyiarkan penghinaan terhadap TGHA...nilaikan diri anda sendiri...

    ReplyDelete
  20. jangan biadap,kalau kamu pejuang islam,tak munkin tergamak menghina TG PRESDEN.JGN aib TGHH .kerana orang2 saperti andalah Allah hantar musuh mengaibkan Tok gurumu...

    ReplyDelete
  21. Pemburu syahid ke pemburu DUIT...hahaha..tukaq lambang umno tu dengan duit, baru kena..haha

    ReplyDelete
  22. Anda tak layak jadi pejuang PAS. Artikel ini memalukan..memecahbelahkan PAS. Terserlah siapa anda sebenarnya. Anda kantoi!!!

    ReplyDelete
  23. Buat malu PAS jer Tuan Tanah ni......

    ReplyDelete
  24. alah tuan tanah pun cari makan gak, korang jgn kutuk TGNA nanti pemburu syahid marah, sebab tanpa dia TGNA tak ada dah org yg paling dipercayai, Semoga islam Pemburu Syahid lebih islam dari islam org lain, kau jangan main main dgn pemburu syahid, kan nyamuk masuk dalam telinga kauorang. memanjangkan tulisan yg menghina tok guru lain tak apa ke, kat mana pemburu syahid belajar mengaji kt serambi kelab malam ke? Jgn kerana gambar kita dengan TGNA dah dikira masuk syurga walaupun kita menghina tok guru lain, nampak kening ke siku ke dah kira lebih le dia ni dari org lain.

    ReplyDelete
  25. aku heran nama pemburu syahid.dihinanya TGHA kerana berlainan pendapat bukannya akidah.jangan bongkak kerana baru jumpe TGNA seolah2 maklumat pas kelantan dalam poket hang.aku bantah keras penggunaan nama pemburu syahid dan icon pas tu.aku takut nyamuk ini gigit TGNA apabila TGNA tak bagi makan nanti.apabila hang banyak menulis maka telah nampak riak dan kebodohan ditonjolkan kepada pembaca.Pembodek 1malaysia,jangan kau ingat TGNA nak lantik kau jadi PRO pmbk.sheikh dan kosongkan kerusi tu.jangan kau nak berangan2 nak ganti tempat dia pulak...kuatnya ko bodek TGNA sampai k.bharu ko pegi..abik borang ke..buangkan nama pena kau tu..

    ReplyDelete
  26. mula2 aku baca blog ini,aku sangkakan inilah blog yg aku cari2 dan beramanah bila menulis.dengan nama dianggap mengerunkan umno tapi hampeh.atikal ini menunjukkan diri penulis sebenarnya.penulis ini sama dengan aduka taruna dan tulang besi.maaf,itu anggapan aku pada kau.ini kali terakhir aku baca blog ini.Penulis Samdol sesuai nama pena kau.

    ReplyDelete
  27. Biasalah... org gila takkan mengaku dia gila.. begitu org munafiq takkan mengaku dia munafiq

    So, jangan mudah terpaya dengan tulisan yang semanis ini.

    Kalau copy & paste tanpa dinyatakan rujukan, sudah tentu bertujuan memecah belahkan jemaah. Berhati-hati

    Kepada pemburu syahid.. ambillah semangat 7 Nov.. jangan masih dok berpegang kepada semangat lama..

    Isu TGNA, aku rasa merupakan kafarah kepada TGNA sendiri.. semoga memberi keinsafan kepada kita semua..

    Marilah sama-sama kita memantapkan jamaah bukannya membuka ruang kepada perpecahan jamaah.

    ReplyDelete
  28. ANON 3:25.....cuba ko baca semula....aku rasa, di atas tu lg aku dah letak sumber.

    ReplyDelete
  29. LANTAK AKU LAH NAK BENCI DAN NAK SUKA SAPER PUN, KORANG PEDULI APER........ BAGI AKU PAK AJI HADI BUKAN ULAMAK YG SEBENARNYA. KORANG NAK MARAH, MARAHLAH. ADA AKU PEDULI???

    ReplyDelete
  30. pemburu shahid konon,dapat nasi kukus terus dibuang survey.

    ReplyDelete
  31. ANON 11:21......Jangan emosional. Kritik tu boleh tapi biar ada fakta. Jika kita emosional, takde bezalah kita dan mereka.

    ANON 11:38......terpulanglah. Allah Maha Mengetahui.

    ReplyDelete
  32. Bila anda copy, bermakna anda setuju sumber itu. Apa guna anda quote the source kalau anda tak suka atau tak minat dengan source tu.

    Ingat, berat nama anda, pemburu syahid.

    Berhati-hati dengan apa yang anda buat, terutamanya apabila anda berbuat sesuatu pada seorang ulama.

    Hati-hati..

    Saya pun tak setuju dengan TGHA, tapi tak sampai tara ni, copy n paste artikel yang kasar.

    ReplyDelete
  33. salam pemburu syahid..dua2 tok guru aku sayang wpun aku mngaku aku condong pd tghh...
    kalau berbeza pendapat pun tp bukan menyalahi syarak apakah layak tghh di hina sebegitu rupa...mula2 aku boleh percaya gok ke mung tp nampoknya munglah bapok munafiq..aku mmg dok suka ke husam n geng2 dia kerana sebab itu aku percaya pd ust nik abduh ttg artikel kerja2 bodoh dlm pas..
    heran jugok aku..tok guru nik aziz bleh percaya dan bergambar dgn org yg menghina kawan sperjuangan dia (tghh)...pelik!...
    beginilah kawan...mung dok kenal sapa dia tghh...tgna mmg ikon average rakyat malaysia psl statement dan perlakuan moderate dia...tghh bukan taraf malaysia kawan..kawan2 dia semua pemimpin2 gerakan islam di seluruh dunia..nok aku sebut satu2? dok larat nanti berbanding ngan tgna...jauh beza sheikh...
    tghh kena cop pengganas oleh israel dan juga di cop pemimpin alqaeda oleh british press dan dia menang suit against them...tghh masih cool dan tidak menangis sheikh
    ya..aku tahu ko nok sebut psl tgna tersenarai dlm buku 500 pemimpin muslim berpengaruh..bagus tuh tp bial nama sultan brunei, pak bambang, pak gus dur ada jugok..sori ler beb..buku tuh tak reliable
    aku sayang kedua2nya wpun hati ini kecik hati dgn tgna ttg beberapa isu psl tghh..

    ReplyDelete
  34. Salam nyortua.....itu pandangan ko. So what? Ada aku kesah?

    ReplyDelete
  35. of coz u dont care becoz u're trapped now in your own shadow of hypocrisy or shall i say that u're one of the munafiqs around tgna..i bet u dont have balls if u talk the same tone about tghh in front of tgna...go ahead..i dare u to say like that in front of tgna..
    like what ust nik abduh said in his blog...ayahnada seorang yg bersangka baik kpd semua org tolak anjing ngan babi......what can i say about u is u're a munafiq hiding behind such a noble name as 'pemburu syahid' U're not qualified to label urself with that name, mate...u're eligible to be labelled as 'the munafiq' or 'abdullah ubai'..
    ur postings have no substance what more quotes from the alquran and hadis..nothing, mate!!!
    shut the f**k up, u junkie!!
    u have no guts or balls!!!

    ReplyDelete
  36. mung dok jawab pun posting aku yg pertama ttg tuduhan aku trhdp mung
    "MUNG ADALAH BAPOK MUNAFIQ'
    counter this allegation pls...

    ReplyDelete
  37. Buktikan dulu. Apsal lak aku nak kena jawab sedangkan ko tak buktikan pun. Apa asasnya untuk ko kata demikian?

    Buktikan. Apsal lak aku nak kena jawab? Ko yang menuduh, so, pembuktian tu dituntut dari pihak ko. Bukannya dari pihak aku.

    ReplyDelete
  38. PS, come on and grow up, mate!!
    if u're a good man u should have not published such a posting which belittles and insults tghh...
    as ust nik abduh used to say b4..tgna tolak anjing n babi jer..maknanya ko antara munfaiq spt abdullah ubai..itu jer...it's so damn simple..im responsible for wutever i say to you...
    differences in views are common as long as it is within syarak guide ttp mung bleh ambik posting org yg mempermainkan tghh dimana ia bleh memecahbelahkan 2 belah pihak yg condong kpd 2 tok guru nih..
    sebab itu aku ttanya2...tgna mintok mung and other bloggers to counter allegations against his administration...katakanlah tgna terbaca posting nih..rasa2 apa kata dia...adakah dia sanggup melihat rakan seperjuangan dia dihina sebegitu rupa?
    i've been looking around ur blogs and it's very hard for me to come across quotes from al quran or hadis...the only thing that aku nampok is ayat bismillah..itu jer ker yg mung tahu..
    aku mmg anti husam tp mung aku rasa double headed serpent...bahaya jugok..boleh duk tepi tgna dan bercakap pjg lebar ngan dia...abdullah ubai pernoh sembahyang belakang nabi wehhhhh...
    teruk2 tghh pun at least dia dah wartakan undang2 hudud di trg...rasa2 Allah persoal tak dia ttg sumbangan tghh masa dia ada kuasa wpun sepenggal...
    mung..apa sumbangan sebenarnya pd islam di malaysia..sembang jer lebih..penakut pahit..takdok batu!!!

    ReplyDelete