Wednesday, November 11, 2009

IR ARIFAHMI CABAR KICKDEFELLA UNTUK DEDAHKAN DOKUMEN "SENSITIF" YANG DIMILIKINYAIr Arifahmi petang tadi mencabar kickdefella untuk mendedahkan apa yang beliau namakan sebagai "penyelewengan Ir Arifahmi".

So, kickdefella...u tunggu apa lagi? Daganganmu sudah dibeli. Tak nak jual ker?

Jangan lupa dedahkan juga individu yang mahukan Ir Arifahmi membantu mempromote dirinya kepada TG Nik Aziz supaya dilantik menjadi CEO Darul Digital satu ketika dulu.

Individu itu bukan sekadar mahukan Ir Arifahmi mempromotekan dirinya untuk jawatan itu, malah beliau sendiri menetapkan gajinya harus berjumlah RM10k monthly untuk jawatan itu.

Malangnya, Ir Arifahmi mereject permintaan itu. Maka, bermulalah episode "mari menjatuhkan Ir Arifahmi" di PMBK.

7 comments:

 1. Kalau boleh dapat pulangan berganda dari RM10k tu, apa salahnya.

  Kalau hasil nya (keuntungan) melebihi RM500k bersih setahun, apa salahnya diberi gaji RM120k setahun?

  Tetapi jika syarikat pun jenis duduk saja tidak menitikberat kan keuntungan (bukan profit centre) bagi lah gaji cukup ala kadar saja.

  Takkan nak bayar gaji RM5k sebulan tapi expect untung juta-juta?

  - kuntau

  ReplyDelete
 2. For your info, masa mamat tu minta untuk dirinya dinaikkan atau pun dipromotekan untuk menjadi CEO Darul Digital, Darul Digital belum lagi buat profit.

  So, masa tu PMBK masih dalam proses menyusun semula Darul Digital.

  Sepatutnya, mamat nih menghulurkan tangan bagi memberi nafas baru kepada Darul Digital dan bukannya menyambar jawatan.

  Nasib baik tak bagi, jika tidak Darul Digital boleh jadi hancur seperti mana hancurnya GMC juga. RM5 juta hangus macam tu jer.

  ReplyDelete
 3. GMC hancur kerugian RM5 juta?

  Siapa yg bertanggungjawab tu? Siapa tunggak pengurusan GMC semasa kerugian ni?

  Kalau Sheih bertanggungjawab, kalau dia yg menentukan halatuju GMC semasa 2-3 tahun kebelakangan ni, memang la dia tak berkelayakan utk menerajui DD tu.

  Banyak benda yg orang luar tak tahu. Kita cuma tahu apa yg keluar di media dan blogs.

  Elok juga kalau Sheih dan Arifahmi dua-dua bagi penjelasan masing-masing. Supaya kita yg tak tahu ni tidak la pula membuat telahan yg menjadi fitnah. Tetapi asalkan penjelasan masing-masing tu dalam suasana yg beradab. Janganlah sampai menampakkan ketidak-matang nya diorang ni.

  - kuntau

  ReplyDelete
 4. kuntau....apsal ko tetap nak gunakan ANON?

  Musykil nih.....

  ReplyDelete
 5. GMC tidak ada kena mengena dengan PMBK. So, explanation daripada Ir Arifahmi adalah tidak diperlukan.

  Cuma, kegagalan kickdefella dan Exco itu di GMC sangat wajar untuk digunapakai sebagai sempadan dalam perlantikan pengutusan DD.

  Lagipun, sebagai sebuah anak syarikat kerajaan negeri Kelantan yang menjadikan Islam sebagai dasar, sudah tentulah kakitangannya pun seboleh bolehnya yang "amal Islami".

  Kalau tak dapat sangat pun, staff level level atas tu biarlah yang "terkawal" kehidupannya dengan garis panduan yang Islam telah tetapkan.

  Contohnya, yang basic basic jer. Tak tinggal solat. Tak minum arak. Isteri menutup aurat dengan sempurna. Tidak berzina.

  Yerlah. Yang basic basic jer kerana yang basic basic tu lah yang akan membina yang lebih besar.

  Macam istana yang besar, asalanya hanyalah butir butir pasir yang kecil dan halus. Apabila diadunkan dengan bahan bahan tertentu, maka terhasillah istana yang indah.

  ReplyDelete
 6. malas lah nak register..

  at least ada juga nick bawah tu...

  orang lain register pun belum tentu guna nama betul juga.

  tak perlu nak musykil-musykil ni. jgn buruk sangka keterlaluan. kalau nak explain secara jujur, tak perlu nak syak wasangka.

  - kuntau

  ReplyDelete