Monday, November 9, 2009

INFO ITU ADALAH DARI MULUT TG HJ NIK AZIZ - BUKAN DARI MULUT PENYUMenteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata terpulanglah kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk menyiasat sesiapa sahaja termasuk menantunya, Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK), Ir Abdul Ariffahmi Abdul Rahman yang dituduh melakukan pecah amanah.

Nik Aziz yang juga Mursyidul Am PAS berkata sekiranya dakwaan itu benar seperti dakwaan penulis blog terhadap menantunya itu, beliau sendiri akan mengucapkan terima kasih tetapi jika perkara itu tidak benar, penulis blog terbabit akan menanggung dosa kerana membuat tuduhan melulu.

"Kalau dia (penulis blog) buat perkara yang tidak ada, dia tanggung dosa, tetapi sekiranya betul saya ucapkan terima kasih.

"Sudah dua kali dah (disiasat), tidak ada apa pun, ini adalah blog-blog mainan orang yang bermasalah...dia buat (cerita) benda tidak ada (tidak benar) dia tanggung dosa," katanya kepada pemberita di rumahnya di Pulau Melaka hari ini.

SPRM baru-baru ini telah menyiasat dakwaan itu dan telah ke pejabat Abdul Ariffahmi bagi menyiasat dakwaan penulis blog tersebut.

Nik Aziz yang mengakui mengenali penulis blog terbabit berkata berkemungkinan ia juga didalangi oleh "orang dalam" yang menyampaikan maklumat kepada penulis blog terbabit bagi tujuan tertentu.

"Kalau dengan niat untuk mengkhianati, dia tanggung dosa dan kalau dia buat dengan niat bersih, kami lebih beringat," kata Nik Aziz. - Bernama

5 comments:

 1. Salam Tuan Blogger.

  Mulut penyapu hanya ada pada mereka yang bersekongkol dengan khir toyo.

  ReplyDelete
 2. Tapi mulut penyapu nih tidak bersekongkol dengan Khir Toyo.

  Mulut penyapu yang ini sedang bersekongkol dengn toyol yang hanya tahu curi balak.

  ReplyDelete
 3. Toyol curi balak?

  Macam pernah ku baca....taaaaapi di mana ya?

  ....n********n md i*a ke?

  - kuntau

  ReplyDelete
 4. Sampai hati kau kata dia toyol...

  -kuntau

  ReplyDelete