Friday, July 31, 2009

PEWARIS TARIK DIRI DARI MASJID NEGARA
Puak puak haramjadah PEWARIS mula dok "bersilat". Cuba sahabat sekalian baca artikel di bawah nih.

Majlis Permuafakatan Ummah (Pewaris) membatalkan tempat pertemuan penyokongnya di Masjid Negara tetapi mengekalkan dua lagi lokasi - di Padang Merbok dan di Pasar Seni.

Timbalan Pengerusi 11 Pewaris, Rahimuddin Md Harun berkata, keputusan itu dibuat dalam mesyuarat terakhir malam tadi.


"Keputusan itu dibuat setelah mendapat nasihat daripada alim ulama dan orang lama bagi menjaga kesucian masjid," katanya.

Rahimuddin berkata, pihaknya tidak mahu kesucian masjid tersebut tercemar jika berlaku perkara-perkara yang tidak diingini.


"Kita juga tidak mahu mengganggu jemaah yang mahu beribadat, katanya. Ditanya sama ada ia bertujuan untuk mengelak pertembungan dengan kumpulan anti-ISA anjura Gerakan Mansuhkan ISA (GMI) juga akan berkumpul di tempat yang sama, Rahimuddin berkata:

"Kita lebih memfokuskan kepada hendak menjaga keharmonian. Yang berkumpul di situ, sepatutnya budak-budak silat, boleh kalau nak bertembung, tetapi kesucian tempat ibadat itu lebih penting dipertahankan.


ULASAN 1 :

Rahimuddin kata keputusan itu diambil setelah mendapat nasihat daripada "alim ulama dan orang lama" demi menjaga kesucian masjid. Nak tergelak aku dengar "hujahan" Rahimuddin nih.

"Alim ulama" mana yang ko rujuk? "Orang lama" mana yang ko minta pandangan? Ibrahim Ali? Lan Gajah? Atau Jais GPMS?


Pergi jahanamlah sama ko dan "alim ulama dan orang lama" ko tu.........ULASAN 2 :

Rahimuddin kata takut kesucian masjid tercemar jika berlakunya perkara yang tidak diingini.

Apa perkara yang tidak diingini tu? Bergaduhan? Pertempuran?


GMI tak pernah sebut nak gaduh atau nak bertempur tapi yang dok ulang ulang sebut perkara tu adalah puak puak hang Rahimuddin weh......


Kalau tercemar pun pastilah kerana puak puak banjingan hangpalaaaaaa.....ULASAN 3 :

Rahimuddin kata keharmonian masjid perlu dijaga dan Masjid Negara pada asalnya diputuskan sebagai tempat berkumpul budak budak silat.

Rahimuddin juga kata pertembungan boleh sahaja berlaku jika diinginkan.


Nampak sangat puak puak banjingan nih memang ada niat jahat. Balik balik sebut pertembungan. Balik balik sebut huru hara. Balik balik sebut kacau bilau.


Memang gila babi puak puak nih.....ULASAN 4 :

Tak jadi berhimpun di Masjid Negara kerana nak jaga kesucian masjid atau takut takde orang nak berhimpun bagi pihak hangpa?

Tak jadi berhimpun di Masjid Negara kerana nak jaga kesucian masjid atau takut sebab "angka angka" yang hangpa warwarkan tu sebenarnya tak wujud pun?ULASAN 5 :

Pergi jahanam dengan puak puak jahanam tahap haramjadah nih......

No comments:

Post a Comment