Wednesday, July 8, 2009

BABI TUNGGAL MULA BERSILAT
Anggota Dewan Undangan Negeri Kota Darulaman Lee Guan Aik akan akur dengan sebarang keputusan pucuk pimpinan berhubung peranannya sebagai wakil rakyat DAP di negeri ini.

Katanya, status sebagai wakil rakyat DAP tidak akan berubah kerana beliau adalah anggota parti itu tetapi peranannya sebagai penyokong kerajaan atau sebaliknya akan diputuskan oleh DAP pusat.

"Saya tidak boleh komen banyak buat masa ini, saya masih ahli dan Adun DAP Kota Darulaman," katanya kepada Bernama ketika ditemui di sini semalam.

Difahamkan Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Abdul Razak akan mengadakan pertemuan dengan penasihat DAP Lim Kit Siang di ibu negara petang hari ini.

Pertemuan itu adalah bagi membincangkan perselisihan antara DAP Kedah dengan kerajaan negeri pimpinan Pas itu ekoran tindakan Majlis Bandaraya Alor Setar (MBAs) merobohkan pusat penyembelihan babi di Taman Berjaya di sini minggu lepas.

Berikutan itu, Pengerusi DAP negeri Thomas Su mengumumkan DAP keluar dari Pakatan Rakyat di Kedah kerana kecewa dengan kelemahan kerajaan negeri pimpinan Pas termasuk dakwaan kononnya kerajaan negeri akan merobohkan kuil Hindu dan tokong Cina.

Bagaimanapun, Azizan berkata beliau tidak tahu menahu berhubung dakwaan itu.

SUMBER : www.kedahlanie.blogspot.com

ULASAN : Ari tu bukan main lagi. Bercakap tak ingat dunia. Macamlah hero sangat. Hera setara mana sangatlah kalau setakat nak bela tempat yang kotor tu.

Kalau nak pertahankan hak, pertahankan hak rakyat. Bukan pertahankan hak dua tiga ekor penyokong hang tu.


Apsal sekarang nih hang nak pusing pusing cakap? Hang ingat kami akan percayakan hang semula ker? Sorry lah.


Kami undi Pakatan Rakyat !! Bukan undi DAP !! Bukan undi babi !! Bukan undi katak !!

No comments:

Post a Comment