Thursday, September 17, 2009

BARU GAMBAR KENA SIMBAH CAT - DAH TERJERIT TERLOLONG - BELUM KENA SEMBUR DENGAN RASAKSA WATER CANON LAGIANTARA KENCING GAMBAR TG HJ NIK AZIZ DAN SIMBAH CAT MERAH KE GAMBAR ZAMBRY - YANG MANA LEBIH TIDAK SIUMAN - YANG MANA YANG LEBIH KURANG AJAR DAN BIADAP?

Utusan hari ini menyiarkan berita gambar Zambry Kadir disimbah dengan cat berwarna merah. Last few days, banyak blog menyiarkan gambar budak budak UMNO kencing poster TG Hj Nik Aziz, TG Presiden PAS dan YB Ir Khalid Samad.

Aku siarkan semula kedua dua gambar berkaitan untuk tatapan teman teman sekalian.Setiausaha UMNO Bahagian Lumut mendakwa gambar Zambry yang terpampang di billboard itu telah cuba dirosakkan oleh orang orang yang tidak bertanggungjawab.

Soalnya, siapa? Orang PAS? Orang PKR? Orang DAP? Hindraf? Makkal Sakthi? Orang UMNO yang tidak berpuas hati? Atau orang UMNO yang sengaja berbuat demikian supaya kelihatan Pakatan Rakyat sangat jahat dan busuk hati? Atau boleh jadi cat merah itu menyimbah dirinya sendiri?

Beliau juga menyifatkan perbuatan menyimbah cat merah itu sebagai perbuatan yang sangat tidak boleh diterima kerana mencemarkan maruah Zambry Kadir selaku Menteri Besar Mahkamah.

Selain itu, beliau turut mengutuk pelaku sebagai pengecut, tidak bertamadun dan mengamalkan undang undang rimba serta tidak siuman.Ok. Itu hal billboard Zambry Kadir. Bagaimana pula dengan aksi budak budak UMNO yang kencing gambar TG Hj Nik Aziz, TG Presiden PAS dan YB Ir Khalid Samad tu? Kenapa tidak ada sekoq pun pemimpin UMNO yang mengulas perkara ini?

Yang simbah cat kat gambar Zambry Kadir kita tak tahu siapa tetapi yang kencing macam anjing kurap tu sah budak budak UMNO.

Yang kurang siuman itu sah budak budak UMNO. Yang pengecut itu sah budak budak UMNO. Yang kurang ajar itu sah budak budak UMNO. Yang tidak bertamadun itu sah budak budak UMNO. Yang hidup macam tidak berTuhan itu sah budak budak UMNO. Yang hidup tanpa undang undang pun sah budak budak UMNO.

Jadi, ada kemungkinan UMNO sendiri yang menyimbah cat merah itu supaya satu isu dapat diwujudkan di Perak bagi memburukkan Pakatan Rakyat.

Ini bukan tuduhan tetapi hanya satu andaian. Bukan apa, UMNOkan dah banyak kali menggigit anjing tetapi kemudian terjerit terlolong kononnya anjing tu gigit dia. Sedangkan UMNO bercalar pun tidak tetapi anjing tu UMNO dah belasah sampai mati.

Kerja kerja jahat sebegini hanya dijuarai oleh budak budak UMNO jer. Pemuda dan penyokong Pakatan tidak begitu. Walaupun mungkin ada pemuda dan penyokong Pakatan yang jenis "huu haa huu haa" tetapi perangai dan tingkah laku mereka jauh lebih baik daripada budak budak UMNO.

p/s : Gambar Zambry Kadir tu aku cilok dari blog manjongmari.

3 comments:

 1. baru ada akai. baru kena simbah darah haid kak ros dah kecoh satu malaya. apsere...

  ReplyDelete
 2. Bro guns...maaf jika ada sebarang keterlanjuran di antara kita walaupun kenal cuma di alam maya.

  Selamat Hari Raya 'Idul Fitri. Maaf Zahir Batin.

  ReplyDelete
 3. sama-samalah kita, minal aidil wal faizin.

  maaf zahir batin.

  ReplyDelete